Ne slaže se s Trampom: "Sporazum s Kinom ne mora biti potpisan u novembru"

Inicijalni trgovinski sporazum između Sjedinjenih Država i Kine ne mora da bude finalizovan narednog meseca, izjavio je američki ministar trgovine Vilbur Ros.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.10.2019.

15:54

Ne slaže se s Trampom:
Foto: Depositphoto, ruskpp

Rosova izjava dolazi nakon što je američki predsednik Donald Tramp nedavno rekao da bi voleo da potpiše trgovinski sporazum kada se sastane sa kineskim predsednikom Si Đinpingom na novembarskom samitu zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK), navodi Rojters.

"To mora da bude pravi sporazum, i on ne mora da bude u novembru. Važnije je da, kada dođe do toga, to bude odgovarajući sporazum", rekao je Ros u intervjuu za "Foks biznis netvork".

Tramp je 11. oktobra, posle dvodnevnih pregovora kineske i američke delegacije u Vašingtonu, objavio da su Kina i SAD postigli prvu fazu trgovinskog sporazuma, i da bi ga rado potpisao kada se sredinom novembra u Santjagu sastane sa kineskim predsednikom na samitu APEK-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: