Nemačka vlada snizila prognozu ekonomskog rasta

Nemačka vlada je snizila prognozu ekonomskog rasta za 2020. godinu na 1,0 procenat sa ranije projektovanog nivoa od 1,5 odsto.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.10.2019.

15:19

Nemačka vlada snizila prognozu ekonomskog rasta
FOTO: Depositphotos, pandionhiatus3

To je saopštilo Ministarstvo ekonomije dodajući da se najveća evropska ekonomija ne suočava s krizom.

Berlin i dalje predviđa da će ovogodišnji rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) iznositi 0,5 procenata, navelo je ministarstvo.

"Privredni razvoj Nemačke je trenutno prepolovljen. Ali, čak i ako su u ovom momentu izgledi rasta smanjeni, nema pretnje od ekonomske krize", naveo je ministar ekonomije Peter Altmajer u saopštenju.

Izvozno orijentisane industrije su bile pod pritiskom zbog trgovinskih sukoba, Bregzita i neizvesnosti povezanih s tim dešavanjima, ali je domaća ekonomija, kako se navodi u saopštenju, ostala u dobroj formi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: