Rusija predstavila novo automatsko borbeno oklopno vozilo "marker" VIDEO

Ruska vojska predstavila je najnovije borbeno eksperimentalno oklopno vozilo "marker".

Svet

Izvor: Sputnik

Četvrtak, 17.10.2019.

14:37

Rusija predstavila novo automatsko borbeno oklopno vozilo
Ilustracija: Depositphotos/Stas_K

Vozilo je u stanju da automatski proračunava maršrutu kretanja, kako u urbanim sredinama, tako i na neravnom terenu.

Projekat je pokrenut u martu 2018. godine, a na njemu radi korporacija "Androidna tehnika", zajedno sa Fondom za perspektivna istraživanja, objavio je Sputnjik.

Već su formirane dve gusenične platforme koje su opremljene objedinjenim modulom za korisno opterećenje i modulom za bespilotne letelice.

Na modul korisnog opterećenja moguće je istovremeno instalirati dva sistema naoružanja, koji se mogu koristiti nezavisno jedan od drugog.

Modul sa bespilotnim letelicama obezbeđuje lansiranje velike grupe dronova, a svaka od njih može da obavlja zadatke zajednički ili pojedinačno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: