Uoči Bregzita: Svaka treća britanska kompanija u auto-sektoru ukida radna mesta

Svaka treća kompanija u britanskom automobilskom sektoru počela je sa ukidanjem radnih mesta uoči Bregzita.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.10.2019.

12:06

Uoči Bregzita: Svaka treća britanska kompanija u auto-sektoru ukida radna mesta
FOTO: Depositphotos, Depositphotos, Aquir014b

To je porast u odnosu na svaku osmu kompaniju od pre nešto manje od godinu dana.

To je pokazalo istraživanje britanskog Društva proizvođača i trgovaca motornim vozilima (SMMT).

Osamdeset procenata kompanija strahuje da će izlazak Britanije iz Evropske unije naštetiti njihovim poslovnim izgledima u budućnosti, a skoro dve trećine tvrdi da neće biti u stanju da investiraju u svoje britansko poslovanje.

"Svaki dan nepostizanja sporazuma nosi mogućnost od još jednog dana izgubljenih investicija, od još jednog dana koji otežava oporavak poverenja investitora u Ujedinjeno Kraljevstvo", izjavio je šef SMMT-a Majk Houz.

Dodaje da, za sada, šteta nije nepovratna. Ali nam treba sporazum", poručio je on, i dodao da dugoročno gledano, automobilskoj industriji treba nesmetana trgovina sa EU.

Britanski premijer Boris Džnson je ranije izjavio da je spreman 31. oktobra izvesti Britaniju iz EU bez sporazuma, iako su parlamentarci usvojili zakon koji će u tom slučaju, kako tvrde, primorati Džonsona da zatraži odlaganje izlaska Britanije iz EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: