Dojče banka priznala da je 2002. podmićivala kineske zvaničnike

Dojče banka davala je skupe poklone kineskim zvaničnicima kada je pokušavala da se nametne kao glavni igrač u finansijskoj industriji Kine, prenose mediji.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.10.2019.

12:15

Dojče banka priznala da je 2002. podmićivala kineske zvaničnike
Foto: Epa/Facundo Arrizabalaga

Nemački Zidojče cajtung i Njujork tajms navode i da je ta banka zapošljavala decu kineskih političara i njihove ekonomske elite.

U saopštenju Dojče banke, tim povodom, kaže se da je reč o dešavanjima koji datiraju iz 2002. godine i da se time bavila tada.

Banka je dodala, bez daljih objašnjenja, da je "samo identifikovala, detaljno istražila i prijavila vlastima određeno ponašanje".

Nezavisno od toga, banka je saopštila da će do kraje godine prestati da sprovodi novčane transfere za banke na Malti zbog mogućeg "pranja novca" na tom ostrvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: