Kancelarka odlučila: Nemačka će odobriti 5G mrežnu opremu Huaveja

Nemačka vlada dozvoliće Huaveju da prodaje svoju opremu za 5G mreže u toj zemlji, objavio je danas Handelsblat.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.10.2019.

08:23

Kancelarka odlučila: Nemačka će odobriti 5G mrežnu opremu Huaveja
Foto: Epa/MAURITZ ANTIN

List se poziva na nacrt predloga dokumenta o sigurnosti mrežnih telekomunikacija, naime, veruje se da je isprva u tom dokumentu Huavei bio zabranjen, ali izvori iz vlade tvrde da je kancelarka Angela Merkel bila zabrinuta za to kakve bi bile posledice po veze Nemačke sa Kinom i zatražila je da se zabrana ukloni.

Tvrdi se da su koalicioni partneri Angele Merkel bili protiv takve odluke i tražili su da se Huavejeve 5G mreža zabrani u Nemačkoj.

Kineski tehnološki gigant dospeo je na crnu listu SAD zbog pbrige Amerike za nacionalnu bezbednost, iako je kineska kompanija negirala veze sa vladom u pekingu.

Odluka Nemačke za koju se očekuje da će biti zvanično objavljena ove nedelje, dolazi nakon što je EU završuila izveštaj o rizicima koje nosi 5G mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: