Kriza u Ujedinjenim nacijama: Države dužne 1,39 milijardi dolara za članarinu

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš naredio je da od ponedeljka stupi na snagu set mera u svim objektima i misijama UN.

Svet

Izvor: Beta

Subota, 12.10.2019.

10:45

Kriza u Ujedinjenim nacijama: Države dužne 1,39 milijardi dolara za članarinu
Foto: Depositphotos, Bunyos30

Odluka Antonia Gutereša ima za cilj ublažavanje najveće finansijske krize te organizacije u poslednjih gotovo deset godina.

Među merama koje će biti primenjene su otkazivanje sastanaka, ograničavanje službenih putovanja, ali i zaustavljanje pokretnih stepenica i smanjenje rada klima uređaja i grejanja. U pismu šefovima svih entiteta UN, Gutereš je naveo da će vanredne mere uticati na radne uslove i operacije do daljeg. Zvaničnica uprave UN Ketrin Polard rekla je pred odborom Generalne skupšine za budžet da je 128 zemalja uplatilo 1,99 milijardi dolara članarine za 2019. godinu do 4. oktobra i da 65 država duguje ukupno 1,39 milijardi dolara, od čega je dug SAD više od milijardu dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: