Budućnost je stigla: Počinje plaćanje računa otiskom prsta

NatWest pokrenuo je tromesečnu probu biometrijskih kreditnih kartica s otiskom prsta sa 150 kupaca.

Svet

Izvor: B92

Petak, 11.10.2019.

09:47

Budućnost je stigla: Počinje plaćanje računa otiskom prsta
Ilustracija FOTO: Depositphotos, gpointstudio

Banka je prethodno pilotirala biometrijske debitne kartice, ali sada su prvi put u pitanju izdate kreditne kartice.

Biometrijske kreditne kartice nudiće beskontaktno plaćanje korišćenjem provere otiska prsta za transakcije do 100 funti i povećati se na trenutni limit od 30 funti.

Kartica se napaja preko kartičnog terminala i kada kupac predstavi karticu, zeleno svetlo na kartici označava da se otisak prsta uspešno podudara.

Džordžina Bulkli, direktor za inovacije, NatWest kaže:

"Nakon uspešnog pilota naše biometrijske debitne kartice, želimo dalje da testiramo tehnologiju s kreditnim karticama. Ovo je najveći razvoj tehnologije u karticama poslednjih godina i ne samo što odsustvo unošenja šifre povećava sigurnost, već i našim kupcima čini lakšim plaćanja robe ili usluga".

NatWest sarađuje s MasterCardom i digitalnom kompanijom Gemalto kako bi uveo uslugu za korisnike u Veliku Britaniju, prenosi Indikator.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: