Jedan tvit presudio Najkiju: Roba sa znakom Hjuston roketsa povučena iz prodavnica

Patike i druga roba sa znakom Hjuston roketsa povučena je iz nekoliko prodavnica "Najkija" u velikim kineskim gradovima.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2019.

19:25

Jedan tvit presudio Najkiju: Roba sa znakom Hjuston roketsa povučena iz prodavnica
Foto: Epa/WU HONG

To je posledica tvita generalnog menadžera Hjustona Darila Morija koji je pružio podršku građanima Hongkonga što već nedeljama protestvuju na ulicama grada.

Menadžeri pet "Najkijevih" prodavnica u Pekingu rekli su Rojtersu da su putem memoranduma nedavno obavešteni iz uprave da se sva roba sa znakom Hjuston roketsa mora ukloniti sa rafova. Rojters navodi da nije imao uvid u taj memorandum.

Iako se generalni menadžer Hjustona izvinio zbog svog tvita, komesar američke NBA lige Adam Silver izazvao je gnev kineskih vlasti rekavši kako liga podržava morijevo pravo na slobodno izražavanje.

Uprkos tim kontroverzama, NBA ne odustaje od egzibicione utakmice između Los Anđeles lejkersa i Bruklin netsa zakazane za noć između četvrtka i petka. Raniji promotivni događaji tokom nedelje su otkazani.

Za NBA je u pitanju veliki ulog, jer je njeno poslovanje u Kini procenjeno na četiri milijarde dolara. Najmnogoljudnija zemlja na svetu najveći je izvor "Najkijevog" rasta prihoda, jer u drugim regionima opadaju.

Tri "Najkijeve" radnje u Šenženu takođe su sklonile robu Hjuston roketsa sa polica, kao i sve NBA proizvode, potvrđeno je Rojtersu. Takođe i tri prodavnice u Čendguu. Osim toga, specijalizovana NBA radnja u glavnom tržnom centru finansijskog distrikta Šangaja takođe je uklonila svu robu sa znakom Hjuston roketsa. "Ako sva NBA roba bude morala da bude povućena, naša prodavnica će bankrotirati", rekao je menadžer te radnje.

I osoblje tematskih zabavnih centara u Šangaju i Pekingu koje je otvorila "NBA Čajna" potvrdilo je da su proizvodi Roketsa uklonjeni sa rafova i iz izloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: