Cene nafte u raljama američko-kineskog trgovinskog rata

Cene nafte su pale jer je dodavanje novih kineskih kompanija na crnu listu Vašingtona umanjilo nade u postizanje trgovinskog sporazuma izmedju dve zemlje.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2019.

16:33

Cene nafte u raljama američko-kineskog trgovinskog rata
Foto: Epa, Ali Haider

Severnomorska nafta "brent" pojeftinila je za 77 centi ili 1,3 odsto na 57,58 dolara za barel, dok je američka laka nafta (WTI) pojeftinila za 80 centi ili 1,5 odsto na 51,95 dolara, prenosi agencija Rojters.

Investitori su oprezni uoči trgovinskih pregovora između SAD i Kine koji se u četvrtak održavaju u Vašingtonu, pri čemu su izgledi za napredak izbledeli nakon što je američki predsednik Donald Tramp poručio da su male šanse za brzim postizanjem trgovinskog sporazuma.

"U fokusu tržišta su i dalje trgovinske tenzije i zabrinutost u pogledu tražnje za naftom, a zanemaruju se povišene geopolitičke tenzije na Bliskom istoku i niža septembarska proizvodnja Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK)", rekao je analitičar UBS-a Đovani Staunovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: