Samsung očekuje veliki pad profita

Seul -- Kompanija "Samsung elektroniks" saopštila je da očekuje smanjenje operativnog profita u trećem kvartalu za više od 50 odsto usled pada globalnog tržišta čipova.

Izvor: Capital.ba
Podeli
Foto: Epa, Yonhap
Foto: Epa, Yonhap

Prognozirani operativni profit u periodu od jula do septembra je 6,4 milijarde dolara, što je manje za 56,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je najveći svetski proizvođač pametnih telefona i memorijskih čipova.

Ovo će biti četvrti uzastopni kvartal u kojem južnokorejski tehnološki gigant beleži pad profita used pada cena poluprovodnika i slabije potražnje za njihovim mobilnim telefonima, prenosi capital.ba.

"Samsung" neće saopštiti podatke o neto profitu i poslovanju po sektorima dok ne bude objavljen završni izveštaj o zaradi, koji se očekuje kasnije ovog meseca.

Akcije kompanije oslabile su danas za 2,4 odsto na berzi u Seulu jer je prognoza o operativnom profitu sumornija od očekivane.

"Samsung elektroniks" je deo "Samsung grupe", najvećeg konglomerata pod porodičnom kontrolom u Južnoj Koreji, koji dominira poslovima u jedanaestoj svetskoj ekonomiji. Ovaj gigant ima ključni značaj za ekonomsko zdravlje Južne Koreje.

strana 1 od 181 idi na stranu