Bil Gejts knjigom protiv klimatskih promena

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts radi na knjizi Kako izbeći klimatsku katastrofu, koja će biti njegov doprinos borbi protiv klimatskih promena.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

16:00

Bil Gejts knjigom protiv klimatskih promena
FOTO: Epa, OLIVIER HOSLET

Gejts će izneti svoje ideje za postizanje nulte emisije gasova sa efektom staklene bašte kroz lokalne, nacionalne i globalne akcije.

On je u saopštenju naveo da želi da pomogne u izgradnji tehnologija, poslova i industrija kojima bi se izbegli najjači efekti klimatskih promena.

Na samitu Klimatske akcije Ujedinjenih nacija Gejts je prošlog meseca saopštio da njegova fondacija radi sa Svetskom bankom i pojedinim evropskim vladama kako bi se obezbedilo 790 miliona dolara za pomoć milionima malih farmi u svetu da se prilagode klimatskim promenama.

Gejtsova fondacija je za tu svrhu izdvojila 310 miliona dolara.

Knjiga Kako izbeći klimatsku katastrofu treba da izađe u junu naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: