Sve bliže konačnoj odluci: VW osnovao podružnicu u Turskoj

Nemački Folksvagen (VW) osnovao je podružnicu u zapadnoj turskoj provinciji Manisa.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 02.10.2019.

14:49

Sve bliže konačnoj odluci: VW osnovao podružnicu u Turskoj
Foto: Epa/Rainer Jensen

To je objavio Rojters pozivajući se na registar privrednih subjekata objavljen danas u Službenom glasniku Turske.

Takav razvoj situacije nagoveštava da je kompanija sve bliža konačnoj odluci o lokaciji svog novog proizvodnog pogona, ocenjuje britanska agencija.

Turska podružnica VW-a imaće kapital od 943,5 miliona lira (164,21 miliona dolara), a matična kompanija je uplatila četvrtinu tog iznosa, objavljeno je u Službenom glasniku. Ostatak će, kako se dodaje, biti uplaćen u naredne dve godine.

Folksvagenova filijala u Turskoj će se fokusirati na dizajn, proizvodnju i montažu automobila, kamiona i drugih vozila, objavljeno je u tom listu.

VW je istraživao više lokacija za izgradnju nove fabrike u Istočnoj Evropi, a pored Turske, kao potencijalnu destinaciju za svoju investiciju je razmatrao i Bugarsku i Srbiju.

Član Upravnog odbora VW-a je rekao prošle nedelje novinarima u Berlinu da je ta kompanija blizu odluke o izgradnji novog pogona u Turskoj.

Međutim, portparol VW-a je danas rekao Rojtersu da je kompanija još u poslednjoj fazi pregovora i da nije donela konačnu odluku o fabrici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: