O trošku države vraćaju turiste: Dnevno 70 vanrednih letova

Britansko civilno vazduhoplovstvo saopštilo je da je u sredu predviđeno 70 vanrednih letova koji će u zemlju vratiti 16.500 turista.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.09.2019.

14:16

O trošku države vraćaju turiste: Dnevno 70 vanrednih letova
Foto: Epa, Neil Hall

Svakodnevni vanredni letovi su uvedeni, nakon što je najstarija svetska turistička kompanija "Tomas Kuk" objavila bankrot.

Agencija je u ponedeljak ujutru objavila bankrot posle neuspelih pregovora sa kreditorima, ostavljajući nezbrinuto više od 600.000 turista koji su rezervisali odmore ili su već na odmoru u raznim zemljama sveta u aranžmanu ove kompanije, navodi Rojters.

Zbog propasti ove putničke kompanije, stare 178 godina, na stotine hiljada putnika ostali su zarobljeni na svetskim destinacijama, njene "ćerke-firme" u drugim zemljama traže pomoć, a hotelijeri na mnogim destinacijama su zabrinuti zbog mogućeg smanjenja broja turista.

Juče se u Veliku Britaniju vratilo oko 14.700 turista, a još oko 135.300 Britanaca bi trebalo da se vrati u zemlju u narednih 13 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: