"Jačanje ekonomske saradnje s Irskom"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku vlade Republike Irske Leu Varadkaru na podršci evropskim integracijama Srbije.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.09.2019.

18:55

Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije

Vučić je naglasio potrebu jačanja ekonomske saradnje dve zemlje.

Predsednik je razgovarao sa Varadkarom u Njujorku na marginama Generalne skupštine UN i naglasio da je ključni interes Srbije dalje unapredjenje ekonomske saradnje sa Irskom.

On je rekao da primer irskog uspešnog ekonomskog oporavka umnogome može da pomogne sprovodjenju daljih ekonomskih reformi u Srbiji, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Vučić je u razgovoru Varadkaru preneo da Srbija aktivno radi na poboljšanju poslovne klime u zemlji, o čemu svedoči i sve veći broj investicija iz inostranstva.

Predsednik Srbije izrazio je nadu da će uskoro biti i veći broj investitora iz Irske i uputio poziv premijeru Varadkaru da poseti Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: