Direktor Aramka najavio punu poizvodnju nafte: Posle napada jači smo nego ikada

Izvršni direktor Aramka Amin Naser poručio je zaposlenima da je ta saudijska naftna kompanija izašla iz nedavnih napada "jača nego ikada".

Svet

Izvor: B92

Subota, 21.09.2019.

12:21

Direktor Aramka najavio punu poizvodnju nafte: Posle napada  jači  smo nego ikada
Ilustracija FOTO: Epa, ERIK S. LESSER.

Istakao je da će puna proizvodnja nafte biti nastavljena do kraja meseca.

"Požari koji su izazvani s ciljem da unište Aramko imaju za posledicu nešto što napadači nisu planirali - podstakli su nas 70.000 da se okupimo u misiji da se vratimo brzo i samouvereno i izašli smo iz tog dogadjaja jači nego ikada", naveo je Naser u internoj poruci povodom nacionalnog praznika Saudijske Arabije koji se obeležava 23. septembra.

On je istakao da je Aramko je već vratio deo proizvodnje, a da će se na nivo od pre napada vratiti do kraja septembra.

Napadi na najveća saudijska naftna postrojenja 14. septembra izazvali su požare i značajnu štetu zbog čega je prepolovljen izvoz sirove nafte najvećeg svetskog izvoznika.

Hiljade zaposlenih su povučene sa drugih poslova kako bi 24 sata dnevno radili na ponovnom uspostavljanju proizvodnje, a Aramko uvozi opremu iz SAD i Evrope kako bi rekonstruisao oštećenja na postrojenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: