Francuski avio-prevoznik lider u ekološkom poslovanju: Sade drveće i ukidaju plastiku

Tramble an Frans -- Prema redovnom godišnjem Dau Džouns indeksu održivog (ekološkog) poslovanja, grupa Er Frans-KLM zauzima prvo mesto na svetu.

Izvor: aviatica.rs
Podeli
Foto: Depositphotos, kasto
Foto: Depositphotos, kasto

Avio-grupa Er Frans-KLM dugi niz godina radi na unapređenju održivog poslovanja i kao cilj postavlja održivu budućnost u avio-industriji. Naporan rad na održivosti rezultirao je priznanjem za avio-kompaniju sa najvišim indeksom održivog razvoja.

Već petnaest godina zaredom grupa Er Frans-KLM se nalazi među vodećim kompanijama prema Dau Džons svetskom indeksu održivog razvoja, ali je ove godine napravila veliki iskorak i zauzela prvo mesto kada je avio industrija u pitanju, prenosi portal Aviatica.

Neke od akcija koje su grupi donele ovo prestižno priznanje su: pošumljavanje 312 hektara zemlje u Panami prema KLM-ovom programu CO2ZERO, zatim nabavka Boing 787-10 Drimlajnera, aviona koji proizvodi manje buke i ima manju emisiju ugljen-dioksida, korišćenje biogoriva, ali i odluka da do kraja 2019. godine sa svojih letova izbace 1.300 tona plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu i zamene ih održivim alternativama.

Sveukupno, grupa Er Frans-KLM je smanjila emisiju ugljen-dioksida za preko 20 odsto u odnosu na 2011. godinu, a od marta 2020. KLM čak ukida jedan od dnevnih letova iz Brisela za Amsterdam i to ne iz ekonomskih razloga, već kako bi naveo ljude da više koriste železnicu.

"Danas je Dau Džouns nagradio naš vredan rad i konkretne akcije koje smo preuzeli prethodnih godina svi mi u Air France-u, KLM-u, Transaviji, prepoznavši grupu Er Frans-KLM kao lidera u održivom poslovanju", rekao je Bendžamin Smit, generalni direktor Er Frans-KLM i dodao: "Svi mi u Er Frans-KLM grupi shvatamo društvenu i ekonomsku odgovornost veoma ozbiljlno i neumorno tragamo za novim načinima kako bismo popravili odnos prema okolini svih učesnika industrije, od zaposlenih do putnika."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 203 idi na stranu