Alibabina platforma promovisaće srpsku turističku ponudu

Delegacije Vlade Srbije imala je mesto počasnog gosta na kineskom Međunarodnom sajmu investicija i trgovine CIFIT u gradu Sjamenu i provinciji Fudžijen.

Svet

Izvor: RTS

Četvrtak, 12.09.2019.

09:57

Alibabina platforma promovisaće srpsku turističku ponudu
FOTO: Milenko Kovaèeviæ

Neki od naših privrednika sklopili su i prve poslove, a veliku pažnju privukao je ugovor koji je Turistička orgnizacija Srbije potpisala sa jednom od Alibabinih platformi za promociju srpske turističke ponude.

Od 20. septembra, turistička ponuda Srbije biće vidljiva na jednoj od Alibabinih platformi –Fligi.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će biti istaknuto sve ono što Srbija može da ponudi u turističkom smislu, ujedno vodeći računa o posebnim referencama i afinitetima kineskih turista.

Na kineskoj televiziji CCTV počelo je prikazivanje dve emisije specijalno namenjene za one koji razmišljaju o tome da snimaju filmove u Srbiji.

"Nama je cilj da privučemo i deo filmske industrije zbog povoljnih cena, zbog svih prirodnih atrakcija koje Srbija ima. Nadam se da i tu možemo da budemo konkurentni i da i taj vid turizma razvijemo u smislu privlačenja kineskih turista", naveo je Ljajić.

Osim Kineza, štandu Turističke organizacije Srbije (TOS) na sajmu u Sjanmenu prilazili su i Indijci i pripadnici drugih azijskih zemalja.

Ljajić je najavio da će TOS posetiti još jedan sajam u Aziji, tačnije u Singapuru, a da Kina predstavlja našu ulaznicu za čitavu Aziju.

Na sajmu je, osim turističke, bila istaknuta i privredna ponuda Srbije. Sklopljen je ugovor o prodaji voćne rakije iz Srbije na kinesko tržište preko tamošnje kompanije Golden dej.

Iako Evropska unija na odnose Srbije sa Kinom ne gleda blagonaklono, Ljajić je naveo da svako nastoji da dođe do "jeftinijeg novca", ali da je EU apsolutni prioritet Srbije i sa političkog i sa ekonomskog stanovišta.

"S druge strane, mi želimo da razvijamo odnose sa Kinom, želimo da imamo jedan potpuno transparentan odnos i da realizujemo brojne infrastrukturne projekte. Ko ponudi najbolje uslove, mi ćemo sa njima raditi i poslovati", zaključio je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: