Otkazuju 1.600 letova? Najavljen jedan od najvećih štrajkova pilota

Avio-kompanija Britiš ervejz naredne nedelje suočiće se sa verovatno jednim od najvećih štrajkova pilota, jer je odbila nastavak pregovora sa sindikatom Balpa.

Svet

Izvor: B92

Petak, 06.09.2019.

15:52

Otkazuju 1.600 letova? Najavljen jedan od najvećih štrajkova pilota
Foto: Epa/ANDY RAIN

Piloti su najavili štrajk u ponedeljak i utorak, kao i 27. septembra, zbog neslaganja oko plata.

Štrajk bi mogao da obuhvati oko 90 odsto od 4.300 zaposlenih u Britiš ervejzu.

Sindikat je naveo da piloti britanske avio-kompanije prvi put stupaju u štrajk, zbog kojeg bi 1.600 letova moglo da bude otkazano naredne nedelje, a to bi ugrozilo nekoliko hiljada putnika.

Uprava avio-kompanije kasno sinoć je odbila predlog sindikata da ne bude štrajka ako se nastave pregovori.

Britiš ervejz nije jedina avio-kompanija koja se suočava sa štrajkom nezadovoljnog osoblja. Irski Rajaner (Ryanair) je najavio štrajk u septembru, dok je francuski Er Frans (Air France) bio suočen sa štrajkom 2018. godine, pre nego što je postignut dogovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: