Hoće da im zaplene avion: Slovenački avio-prevoznik otkazao let za Beč

Adrija ervejz upozorena je da bi njen avion mogao biti zaplenjen zbog neisplaćene odštete jednom austrijskom putniku koji je leteo s tom kompanijom još 2017.

Svet

Izvor: B92

Petak, 06.09.2019.

14:22

Hoće da im zaplene avion: Slovenački avio-prevoznik otkazao let za Beč
Foto: Depositphotos/elenathewise

Slovenačka avio-kompanija sinoć je otkazala let između Ljubljane i Beča nakon što je otkriveno da su policija, izvršilac i advokati "Ferplejna", kompanije koja zastupa putnike, planirali da dočekaju avion te kompanije u prestonici Austrije.

Naime, 23. septembra 2017, Adrija je otkazala let od Kefalonije u Grčkoj do Graca. Jedan putnik podneo je tužbu u vrednosti od 250 evra, ali uprkos brojnim upozorenjima kompaniji i docnijoj presudi u korist putnika, slovenački avio-prevoznik nije ispunio svoju obavezu, objavio je portal Exyuaviation.

U saopštenju za štampu "Ferplejna", koji je zastupao putnika, kaže se: "Rok za plaćanje istekao je u četvrtak 5. septembra 2019, tako da su u 19.00 časova izvršitelj, policija i advokat bili prisutni na bečkom aerodromu. Obično se u takvim slučajevima na licu mesta pleni imovina avio-prevoznika, a izvršitelj može da oduzme avion."

Međutim, avion iz Ljubljane, letelica Britiš aerospejsa 146, uzeta u mokri lizing, nije stigao.

Putnici na letu JP136, koji je trebalo da krenu ka Beču, ukrcali su se na avion, ali su potom iskrcani i nekoliko sati kasnije rečeno im je kako je let otkazan.

U međuvremenu, putnici u Beču obavešteni su da je njihov let otkazan, samo pet minuta pre vremena planiranog za poletanje.

Kompanija koja zastupa putnike saopštila je da ne može da primeni sličnu meru na dva Adrijina aviona bombardijer CRJ900 stacionirana u Beču, koja se trenutno koriste u okviru Austrija erlajnsa, jer je neophodno da se "unapred pripremi velika količina papirologije".

Kompanija Adrija ervejz je žestoko kritikovana zbog neplaćanja odštete putnicima nakon brojnih otkazivanja i kašnjenja letova tokom protekle godine.

Slovenački avio-prevoznik nije javno komentarisao sinoćne događaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: