Analiza "Dojče banke" kao tiket kladioničara

"Dojče banka" je napravila analizu koja u procentima predstavlja kakav scenario očekuje Veliku Britaniju u narednim nedeljama uoči isteka roka za napuštanje EU.

Svet

Izvor: Sputnik

Petak, 30.08.2019.

19:15

Analiza
Foto: Depositphotos, Sashkin7

"Bregzit" bez sporazuma

20 odsto — Opozicija ruši vladu, ali ne uspeva da oformi vladu nacionalnog jedinstva; izbori se održavaju nakon „bregzita“.

30 odsto — Džonsonova vlada sprovodi „bregzit“ bez sporazuma 31. oktobra, a potom raspisuje nove izbore.

"Bregzit" uz sporazum

10 odsto — Džonsonova vlada postiže novi sporazum sa EU i ratifikuje ga na vreme, pre konačnog roka 31. oktobra.

Bez "Bregzita"

30 odsto — Opozicija ruši vladu i sastavlja vladu nacionalnog jedinstva, raspisuje nove izbore i odgađa rok za „bregzit“ za period nakon izbora.

5 odsto — Parlament donosi zakon koji bi sprečio izlazak bez sporazuma, Džonsonova vlada zahteva produženje roka za izlazak iz EU.

5 odsto — Parlament donosi zakon koji bi sprečio izlazak bez sporazuma, Džonsonova vlada saziva nove izbore za termin pre 31. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: