Počeli pregovori: NATO članica želi da kupi ruske Su-35 i Su-57

Rusija i Turska su pokrenule pregovore oko uslova isporuka ruskih aviona Su-35 i Su-57, jer je zvanična Ankara izrazila veliko interesovanje za te letelice.

Svet

Izvor: Sputnjik

Sreda, 28.08.2019.

11:53

Počeli pregovori: NATO članica želi da kupi ruske Su-35 i Su-57
FOTO: EPA, SERGEI ILNITSKY

To je izjavio direktor Ruske federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev.

"Pored već aktivnih pregovora oko isporuka protivvazdušnih sistema S-400, vode se razgovori i oko isporuke aviona Su-35 i Su-57. Ankara je pokazala veliko interesovanje za naše avione. Međutim, još uvek je rano govoriti o bilo kakvim konkretnim rešenjima", precizirao je.

Šugajev je takođe naveo i da će druga faza isporuke S-400 biti završena u narednih nekoliko nedelja.

Podsetimo, prva faza isporuke ruskih PVO sistema završena je u julu, a u Tursku je doletelo ukupno 30 teretnih aviona sa komponentama sistema S-400.

Kako je ranije najavljeno, od 1. septembra počinje obuka turskih stručnjaka koji će biti zaduženi za rad na ovim sistemima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: