Rusija počela s prodajom "Putinove limuzine"

Moskva -- Ruska kompanija Aurus, prvi postsovjetski ultraluksuzni automobilski brend, otvorila je izložbeno-prodajni salon u Moskvi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/ANDREJ CUKIC
Foto: Epa/ANDREJ CUKIC

Ovu marku automobila favorizuje ruski predsednik Vladimir Putin, koji je jednu od limuzina "aurus" koristio tokom svoje prošlogodišnje inauguracije za predsednika.

Ta limuzina bi trebalo da postane naslednik limuzina ZIL, koje su decenijama prevozile sovjetske lidere, navodi agencija Rojters.

Ciljna grupa kupaca limuzine "aurus", čija je cena 18 miliona rubalja (274.000 dolara), uglavnom su klijenti u Severnoj Africi i na Bliskom istoku, ali je namenjena i evropskim i kineskim kupcima.

"Očekujemo da se sličan salon otvori u Kini u periodu 2020-2021", rekao je ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov tokom ceremonije otvaranja salona u Moskvi.

Ruska država je u projekat limuzine "aurus" od 2013. godine uložila preko 12,4 milijarde rubalja (189 miliona dolara). Vozilo je proizveo Ruski istraživački institut, poznat po akronimu NAMI, u partnerstvu sa ruskim proizvođačem automobila Solers.

Na današnjoj ceremoniji predstavljen je model limuzine "senat aurus".

strana 1 od 199 idi na stranu