U pismu priznao greške: Argentinski ministar finansija podneo ostavku

Argentinski ministar finansija Nikolas Duhovne podneo je ostavku.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.08.2019.

09:38

U pismu priznao greške: Argentinski ministar finansija podneo ostavku

On je uputio pismo predsedniku Maurisiju Makriju u kojem je poručio da smatra da je vladi potrebna "značajna obnova" u njenom ekonomskom timu usred privredne krize u zemlji.

U pismu u koje je agencija Rojters imala uvid, ministar je dodao da je dao sve od sebe, pomogao u suzbijanju značajnog deficita i smanjenju javne potrošnje, ali i priznao da su "greške učinjene, bez sumnje".

On je dodao da veruje da je njegova ostavka u skladu s njegovom funkcijom u vladi koja sluša ljude i postupa u skladu s tim.

Umesto Duhovnea, predsednik Makri je na njegovu poziciju postavio Hernana Lakunzu, aktuelnog ministra privrede u provinciji Buenos Ajres, naveo je vladin izvor za Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: