Neočekivano: Najveći rast plata za 11 godina

Britansko tržište rada pokazalo je neočekivanu snagu u drugom kvartalu, što je u oštroj suprotnosti sa podacima koji su ukazali na pad privrede u istom periodu.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

12:29

Neočekivano: Najveći rast plata za 11 godina
Foto: Depositphotos, Rangizzz

Ukupan rast prosečnih zarada u Britaniji, uključujući bonuse, iznosio je 3,7 odsto u tri meseca zaključno sa junom u odnosu na isti period prošle godine, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci.

To je najveća stopa rasta od juna 2008. godine i skok u odnosu na majski rast od 3,5 procenata, prenosi Rojters, i dodaje da su najnoviji podaci u skladu sa prognozama ekonomista koji su učestvovali u anketi britanske agencije.

Kada se izuzmu bonusi, tempo rasta plata je ubrzao na 3,9 odsto sa 3,6 procenata, saopštila je britanska Nacionalna kancelarija za statistiku.

Britansko tržište rada je jedina svetla tačka za nacionalnu ekonomiju od glasanja o Bregzitu u junu 2016. godine, jer se poslodavci pre odlučuju na zapošljavanje novih radnika koje kasnije mogu da otpuste, umesto da se dugoročno obavežu na investicije, tvrde ekonomisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: