Energetska kriza: Vlada ograničila kupovinu benzina na pumpama

Vlada Portugalije uvela je danas limit na količine goriva koje se mogu kupiti na benzinskim stanicama, pošto su vozači cisterni za gorivo stupili u štrajk.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

13:41

Energetska kriza: Vlada ograničila kupovinu benzina na pumpama
Foto: Epa/MIGUEL A. LOPES

Istovremeno je obećala da će sprečiti da ta radnička akcija parališe zemlju u jeku turističke sezone.

Vlada u Lisabonu je još u petak proglasila energetsku krizu uoči najavljenog štrajka, što joj je omogućilo da obezbedi potpunu snabdevenost luka, bolnica, aerodroma i drugih prioritetnih korisnika gorivom.

Racionisanjem prodaje goriva, ograničena je kupovina dizela ili benzina za javnost na maksimalno 15 litara po punjenju na posebno određenim pumpama pokrivenim vladinom šemom, i na 25 litara na svim ostalim benzinskim stanicama, prenosi Rojters i dodaje da su pojedine pumpe jutros ostale bez goriva.

Ovo je drugi put u ovoj godini da su vozači cisterni za gorivo stupili u štrajk, nakon kolapsa njihovih pregovora sa poslodavcima o boljim platama i uslovima rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: