Ostaju u Srbiji: Lot će ipak leteti u Budimpeštu

Poljska avio-kompanija najavila je da će biti uspostavljeni redovni dnevni letove iz Budimpešte za Beograd, kao što je ranije saopšteno.

Svet

Izvor: exyuaviation.com

Sreda, 31.07.2019.

13:38

Ostaju u Srbiji: Lot će ipak leteti u Budimpeštu
Foto: Epa, Radek Pietruszka

Međutim, iz LOT-a su rekli da je odloženo uvećanje broja letova na kratkim relacijama usled smanjenog broja letelica kopmanije, koje je posledica prestanka korišćenja Boingovog najprodavanijeg aviona, 737 Maks.

Pored Beograda, iz Budimpešte leteće se za Bukurešt, Brisel, Sofiju i Prag, sa ukupno 12 letova nedeljno, kao i u Štutgart, sa svakodnevnim polascima. Kompanija će za ove kratke letove koristiti avion Embraer E175, koji ima 82 sedišta, karte će uskoro biti u prodaji, a planirano je da se ove linije zvanično uspostave na leto 2020. godine,

Državni sekretar mađarskog ministarstva spoljnih poslova Tamas Mencer rekao je da početak poslovanja poljske avio-kompanije pokazuje razvoj Mađarske u Evropi i svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: