Severni tok 2: Ukinite diskriminatorske mere

Operater za gasovod Severni tok, kompanija "Severni tok 2AG" traži od Evropskog suda pravde da ukine "diskriminatorske mere" protiv tog projekta.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 26.07.2019.

17:22

Severni tok 2: Ukinite diskriminatorske mere
Foto: Depositphoto, doomu, 50509595

"Severni tok 2AG je preduzela akciju za poništenje pred Opštim sudom. Zahteva da se Direktiva (EU) 2019/692 o izmeni Direktive o gasu EU poništi zbog kršenja načela prava EU o jednakom tretmanu i proporcionalnosti", navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Tas s.

Kako se navodi, to bi dovelo do otkazivanja Direktive (EU) 2019/692, jer je amandman jasno dizajniran i usvojen u svrhu nepovoljnog položaja i obeshrabrivanja naftovoda Severni tok 2.

"Mi smo kao oprezan investitor posvećeni zaštiti naših investicija. Ali amandman na Direktivu o gasu nije samo štetan za Severni tok 2. Takva očita diskriminacija pojedinačnih komercijalnih investicija takodje podriva sposobnost unutrašnjeg tržišta EU da privuče investicije za ostvarivanje energetske tranzicije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da kompanija zadržava pravo da brani svoja prava prema medjunarodnim zakonima tako što će postupati odvojeno sa arbitražom protiv EU, a u skladu sa garancijama za zaštitu investicija iz Ugovora o energetskoj povelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: