Drugi krak Turskog toka proći će kroz Srbiju, ali ne i Grčku

"Drugi krak ’Turskog toka‘ će proći kroz Srbiju, Bugarsku i Mađarsku, ali ne i kroz Grčku", saopštio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Svet

Izvor: Sputnik

Petak, 26.07.2019.

13:16

Drugi krak Turskog toka proći će kroz Srbiju, ali ne i Grčku
Foto: Epa/STEPHANIE LECOCQ

Ruski ministar je to rekao odgovarajući na pitanje o trasi drugog kraka gasovoda na marginama sednice rusko-turske međuvladine komisije.

Prvi krak Turskog toka će, kako se očekuje, biti pušten u rad 1. januara 2020. godine.

Što se tiče drugog kraka projekta, sve zavisi od realizacije gasnotransportne infrastrukture evropskih država, piše Sputnjik.

Ali, za sada, projekat proširenja gasnotransportnog sistema Bugarske, kako bi primio gas iz Turskog toka — ide po planu.

"Postoji sporazum između ’Gasproma‘ i Ministarstva energetike Bugarske, potpisana je agenda i realizacija projekta se ostvaruje u skladu sa agendom", odgovorio je Novak na pitanje novinara da li ga brinu rokovi izgradnje odgovarajuće infrastrukture u Bugarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: