Zbog zamene vazdušnih jastuka, nemački div izgubio 1,56 milijardi €

Nemački proizvođač luksuznih automobila Dajmler najavio je da će intenzivirati napore za smanjenje troškova.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.07.2019.

14:10

Zbog zamene vazdušnih jastuka, nemački div izgubio 1,56 milijardi €
FOTO: EPA/FOCKE STRANGMANN

Takva najava je usledila nakon Dajmlerovih pravnih problema povezanih sa skandalom "dizelgejt" i troškova zamene Takata vazdušnih jastuka zbog kojih je kompanija pretrpela gubitak od 1,56 milijardi evra u drugom kvartalu.

Kompanija je smanjila prodajne projekcije za automobile marke mercedes-benc i saopštila da su jednokratni troškovi u visini od 4,2 milijarde evra umanjili njenu zaradu, prouzrokujući operativni gubitak na nivou cele grupacije u poređenju sa 2,6 milijardi evra profita u drugom kvartalu prošle godine.

Kao posledica toga, Dajmler će smanjiti troškove, ali nisu izneti dodatni detalji o tome, prenosi agencija Rojters.

I rivalska kompanija Aston Martin najavila je rezanje troškova, a njene akcije su se sunovratile nakon što je oborila procenu operativnog profita zbog usporavanja tražnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: