Nemci pesimisti: Privreda klizi ka ambisu

Polovina Nemaca očekuje da će se u narednim godinama stanje u privredi pogoršati, pokazalo je istraživanje koje su naručile televizijske stanice RTL i n-tv.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

09:50

Nemci pesimisti: Privreda klizi ka ambisu
Nemaèka FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Samo 14 odsto Nemaca očekuje oporavak privrede u sledećih nekoliko godina, dok 34 odsto očekuje da će situacija ostati nepromenjena, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje ukazuje na znatne razlike između pojedinih nemačkih saveznih država, a najoptimističniji su bili stanovnici Saske i Tiringije.

U Saskoj oporavak očekuje 30 posto anketiranih, a 26 posto ih očekuje gospodarski pad. U Tiringiji pak rast u gospodarstvu očekuje 29 posto.

U ostatku Nemačke ispitanici su iskazali manji optimizam; u Saarlandu ih čak 64 posto očekuje pogoršanje u privredi, a slično raspoloženje beleži i ostatak zemlje.

Istraživanje je sprovedeno između 25. juna i 11. juna, na uzorku od 500 ispitanih iz svake savezne države, osim iz Bremena koji nije obuhvaćen istraživanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: