LOT od 1. septembra uvodi nove letove Budimpešta-Beograd

Avio-kompanija LOT Poliš erlajns prijavila se za slotove kako bi lansirala letove između Budimpešte i Beograda počevši od 1. septembra.

Svet

Izvor: exYuviation

Četvrtak, 18.07.2019.

10:58

LOT od 1. septembra uvodi nove letove Budimpešta-Beograd
Foto: Depositphotos/happyalex

Ti letovi tek treba da budu zvanično najavljeni, a očekuje se da će kretati iz mađarske prestonice kasno uveče i stizati u Beograd oko 23:35 časova. Povratni letovi se očekuju rano izjutra narednog dana u 5:10 časova, što putnicima pruža priliku da se povežu sa letovima tog prevoznika ka Londonu, kao i Briselu, prema kome letovi kreću 2. septembra.

Osim toga, poljska avio-kompanija uvešće letove i za Bukurešt, a stacioniraće jedan Embraer E195 u mađarskoj prestonici, piše portal exYuaviation.

Kompanija čije je sedište u Varšavi stvara svoje prvo aerodromsko čvorište izvan Poljske kao odgovor na nedavni rast prometa i prilika za uvođenje novih ruta. Njen cilj je da se pozicionira kao nova transferna avio-kompanija u Istočnoj Evropi.

Osim ka Londonu, ovaj avio-prevoznik leti iz Budimpešte prema nekoliko destinacija, među kojima su Njujork, Čikago, Krakov i Varšava.

"Uvođenjem novih letova počećemo da razvijamo transferni saobraćaj preko aerodroma u Budimpešti. To je zgodan način da se dodatno pozicioniramo kao najbolji izbor za putovanje u regionu", kazao je izvršni direktor LOT-a Rafal Milčarski.

Poljski avio-prevoznik trenutno održava jedanest letova nedeljno između Varšave i beograda, što će se krajem septembra povećati na 12.

Beloruski nacionalni avio-prevoznik Belavija trenutno leti dvaput nedeljno iz Budimpešte za Beograd, a i to će biti prekinuto od 24 oktobra. Ta avio-kompanija će umesto toga uvesti tri non-stop leta iz Minska.

Er Srbija je u martu 2014. lansirala letove iz mađarske prestonice ali je u oktobru obustavila te operacije zbog slabe potražnje. Taj avio-prevoznik će uvesti dva leta nedeljno između Niša i Budimpešte od 1. avgusta.

Viz er je 2017, uz podršku mađarske vlade, uveo linije iz Budimpešte do Prištine, Skoplja, podgorice, Sarajeva i Tirane, koje su se do sada pokazale kao uspešne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: