Amazon pod lupom EK: Sarađuju u antimonopolskoj istrazi

Kompanija Amazon tvrdi da će "u potpunosti" sarađivati sa Evropskom komisijom, koja pokreće anti-monopolsku istragu poslovanja giganta elektronske trgovine.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2019.

12:32

Amazon pod lupom EK: Sarađuju u antimonopolskoj istrazi
Foto: Epa/FRIEDEMANN VOGEL

U saopštenju Amazona dodaje se da će ta kompanija "nastaviti da radi na pružanju podrške preduzećima svih veličina i da im pomaže da rastu".

Izvršno telo Evropske unije navelo je da preliminarna otkrića pokazuju da Amazon prikuplja podatke o prodavcima koji koriste njegovu platformu u poslovanju, njihovim proizvodima i transakcijama na toj platformi, kao i da "izgleda da koristi osetljive informacije na način koji šteti konkurenciji".

Kompanija čije je sedište u Sijetlu postigla je dogovor sa nemačkim regulatornim tržišnim organima ranije u toku dana, obavezavši se da će redefinisati uslove pružanja usluge prodavcima koji koriste njenu platformu.

U međuvremenu, slična istraga Amazonove poslovne prakse sprovode i austrijske antimonopolske institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: