Nova vlada: Naš cilj su zdrave finansije i brži ekonomski rast

Nova grčka konzervativna vlada nastojaće da ubrza ekonomski rast i održi zdrave javne finansije, izjavio je grčki ministar finansija Kristos Stajkuras.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 16.07.2019.

11:40

Nova vlada: Naš cilj su zdrave finansije i brži ekonomski rast
Atina FOTO: EPA/LAURENT GILLIERON

"Naš ključni strateški cilj su više stope privredne ekspanzije, kao i zdrave javne finansije i stabilan bankarski sektor", rekao je ministar na jednoj ekonomskoj konferenciji u Atini.

Podaci grčkog Ministarstva finansija pokazali su juče da je centralna vlada, zahvaljujući većim prihodima, ostvarila primarni budžetski suficit od 382 miliona evra u prvoj polovini ove godine, što je znatno iznad njenog cilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: