Sa Francuskom potpisani sporazumi važni za razvoj Beograda

Tokom posete predsednika Francuske, Emanuela Makrona Srbiji potpisano je više sporazuma koji su veoma važni za dalji razvoj Beograda.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.07.2019.

08:31

Sa Francuskom potpisani sporazumi važni za razvoj Beograda
FOTO: Depositphotos, ogipetrovic94

To je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je izrazio zadovoljstvo što Francuska postaje sve značajniji ekonomski partner Srbije i time i Beograda.

Francuska je u poslednje dve godine najveći investitor u Beogradu, naveo je, i kao primer istakao investiciju u aerodrom Nikola Tesla, ukupne vrednosti oko milijardu i po evra, i u deponiju komunalnog otpada u Vinči u vrednosti od 330.000 evra.

"Sa predstavnicima francuske delegacije razgovarali smo o daljem učešću francuskih kompanija u izgradnji beogradskog metroa. Taj projekat je u završnoj fazi i bićemo spremni da do kraja sledeće godine počnemo sa izgradnjom metroa", rekao je Vesić.

Francuska od 2012. godine aktivno učestvuje u tom projektu, a na osnovu potpisane Izjave o namerama o realizaciji projekta izgradnje metroa i prethodnih dogovora, francuske kompanije će zajedno sa domaćim i kineskim kompanijama učestvovati u gradnji metroa.

Osim toga, potpisan je Memorandum o razumevanju izmedju JKP Beogradski vodovod i kanalizacija i francuske kompanije Veolia koja, kako je kazao Vesić. može da pomogne u izgradnji fabrika za preradu otpadnih voda i boljem menadžmentu tog preduzeća.

"Grad će biti spreman da do kraja avgusta ispuni sve obaveze iz sporazuma o javno-privatnom partnerstvu sa kompanijom Suez. Do kraja septembra će biti moguće da se izda građevinska dozvola za početak radova na komunalnoj deponiji Vinča", dodao je navodeći i da su imali sastanke i sa kompanijom Kolas, koja radi na postavljanju tramvajskih šina u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: