Pokrenuli serijsku proizvodnju: Ruski avioni dobijaju nove krstareće rakete

Ministarstvo odbrane Rusije naručilo je i ove godine dobiće prvu serijsku partiju najnovijih krstarećih raketa za avione.

Svet

Izvor: B92

Petak, 12.07.2019.

12:40

Pokrenuli serijsku proizvodnju: Ruski avioni dobijaju nove krstareće rakete
Foto: Epa/IAN LANGSDON

To je najavio Jegor Solovjov, generalni direktor Dubnjenske fabrike za proizvodnju mašina "N. P. Fjodorov".

"U pitanju je nova avionska krstareća raketa. Ove godine ćemo isporučiti prve serijske modele. Naručilo ih je Ministarstvo odbrane. Pri tome, to nisu pojedinačni elementi, već prava serijska produkcija, koja se proizvodi u velikim količinama. To je naša budućnost u narednih nekoliko godina", rekao je Solovjov u intervjuu listu "Vstreča", ne navodeći o kojim proizvodima se radi.

Osim toga, prema rečima generalnog direktora, fabrika proizvodi određene elemente avionske opreme za kompanije Suhoj i MiG, odnosno radi određene poslove za serijske avione. To je u vezi sa elementima radioelektronske borbe, sa punjenjem goriva u vazduhu i slično, piše Sputnjik.

Da podsetimo, u martu je ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da je Rusija za šest godina povećala za više od 30 puta broj krstarećih raketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: