UniCredit Banka proglašena za Najbolju banku u Srbiji

London -- Vodeći međunarodni poslovni magazin Juromani (Euromoney) dodelio je UniCreditu pet prestižnih nagrada na svečanosti "Juromani nagrade za izvrsnost 2019.".

Izvor: B92
Podeli
FOTO: Promo
FOTO: Promo

Pored nagrade za Najbolju banku u Srbiji, UniCredit je proglašen za Najbolju banku u Italiji, Najbolju banku u Hrvatskoj, ali i za Najbolju banku za upravljanje imovinom u Centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) i Najbolju banku za transakcione usluga u CIE.

Feza Tan, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, je ovim povodom izjavila:

"To što smo deo panevropske banke nam omogućava da se oslonimo na stručnost, znanje i primere najbolje prakse širom regiona. Zahvaljujući izvanrednom timu marljivih zaposlenih, uspeli smo da dodatno učvrstimo poziciju jednog od lidera u Srbiji", rekla je.

Dodala je da su ključni faktori njihovog uspeha rast u svim važnim parametrima poslovanja, unapređenje efikasnosti procesa i fokus na potrebama klijenata.

"Pored toga, društveno odgovorno poslovanje i različite inicijative koje se sprovode u lokalnim zajednicama sa ciljem da unaprede uslove života dodatno utiču na našu reputaciju. Veoma smo srećni što je Juromani prepoznao sve naše napore. Ova nagrada nas obavezuje da nastavimo u istom pravcu".

Žan Pjer Mustijer, predsednik Izvršnog odbora UniCredita, rekao je da ovih pet nagrada primaju kao jedan tim s obzirom na to da su jednostavna panevropska banka.

"Želeo bih da se zahvalim svim zaposlenima koji vredno rade kako bi pružili podršku našim klijentima širom Evrope, stoga je ovo priznanje njihova zasluga", dodao je.

Juromanijeve nagrade za izvrsnost se dodeljuju poslovnim i investicionim bankama koje pružaju najbolje proizvode i usluge, prilagođavajući se tržišnim i regulatornim uslovima koji se menjaju. Neophodno je da dobitnici ovih nagrada budu uzori za to kako se vodi poslovanje i izlazi u susret potrebama klijenata.
Juromanijeve Nagrade za izvrsnost se dodeljuju od 1992. godine i prve su takve vrste u globalnoj bankarskoj industriji.

strana 1 od 185 idi na stranu