NY: Pokrenuli leteći taksi, gradonačelnik se protivi

Kompanija Uber je uslugu deljenja vožnje podigla na visinu pokrenuvši prevoz putnika helikopterom od centra Menhetna do aerodroma DŽon F. Kenedi u NJujorku.

Izvor: Tanjug
Podeli
 FOTO: EPA/JUSTIN LANE
FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Vožnja od Menhetna do tog aerodroma, za koju je automobilom potrebno oko dva sata, sa Uberovim helikopterom trajaće oko osam minuta.

Cena vožnje je 200 dolara u jednom pravcu, a usluga će biti dostupna samo klijentima koji su u nagradnim programima Ubera stekli platinasti ili dijamantski status.

Za sada, Uber počinje sa ograničenom flotom helikoptera i brojem letova koji će biti utvrđivan na dnevnom nivou shodno tražnji klijenata.

Helikopteri će poletati i sletati na Menhetnu, južno od ulice Hjuston, do Međunarodnog aerodroma "DŽon F. Kenedi", radnim danima tokom popodnevnog saobraćajnog špica.

Usluga prevoza helikopterom je nazvana Uber Copter, a u letelici ima mesta za pet putnika koji mogu sa sobom poneti ručni prtljag, torbu ili torbu za laptop.

Međutim, zabrinutost zbog ove usluge je izrazio njujorški gradonačelnik Bil de Blasio nakon jedne fatalne helikopterske nesreće u gradu.

"Mislim da moramo zabraniti letove helikoptera iznad Menhetna", rekao je on.

strana 1 od 185 idi na stranu