Neočekivan potez: Najki povukao novu liniju patika zbog Hongkonga

Kompanija Najki povukla je novu liniju patika nakon što je njihov dizajner na Instagramu podržao proteste u Hongkongu.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

15:42

Neočekivan potez: Najki povukao novu liniju patika zbog Hongkonga
FOTO: Epa/Adrian Bradshaw

Najki se, zajedno s japanskim brendom ulične mode Undercover, na čijem je čelu dizajner Jun Takakaši, pripremao da pusti u prodaju novu liniju patika, čija je ekskluzivna promocija planirana u Kini 14. juna.

Međutim, sve je palo u vodu nakon što je Undercover postavio fotografiju s haštagom "Nema izručenja Kini", piše Biznis insajder.

Post je ubrzo obrisan, a neimenovani izvor iz kompanije je izjavio da to nije njihov zvanični stav, nego lični stav osobe koja ga je objavila.

YYSports, jedan od najvećih kineskih trgovaca odećom, saopštio je da im je Najki poslao "hitnu poruku", kojom ih obavešatavaju da se promocija novih patika neće održati.

Najki nije odgovorio na pitanje Biznis insajdera da li je to tačno.

Podsetimo, dva miliona ljudi protestovalo je na ulicama Hongkonga protiv usvajanja zakona o ekstradiciji u Kinu i suđenju u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: