Žestoke kazne za vozače: Zbog vrućina zabranili saobraćaj starijim vozilima

Gradske vlasti u Parizu zabranile su danas starijim vozilima saobraćaj zbog talasa toplote i zagađenja.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

14:32

Žestoke kazne za vozače: Zbog vrućina zabranili saobraćaj starijim vozilima
FOTO: Epositphoto, _xload_

Oni su procenili će da ta mera uticati na skoro 60 odsto vozila na širem području Pariza, uključujući kamnione za isporuku robe i starija vozila koja ispuštaju više štetnih gasova od novijih modela.

Oni koji budu prekršili tu meru mogu da budu novčano kažnjeni.

Mnoge škole širom Francuske su danas zatvorene zbog temperature koja će u najtoplijem delu dana biti oko 39 stepeni Celzijusovih.

Tako visoka temperatura je retka u Francuskoj, u kojoj mnoga domaćinstva i zgrade nemaju klimatizacione uređaje.

Francuske dobrotvorne organizacije i lokalne vlasti saopštile su da će pružati dodatnu pomoć starijim osobama, beskućnicima i bolesnicima.

U talasu toplote 2003. godine preminulo je oko 15.000 ljudi u Francuskoj, a oko 70.000 u Evropi, među kojima je najviše bilo starijih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: