Direktor Nissana: Odlažemo pregovore o spajanju s Renaultom

Japanski proizvođač automobila Nissan Motor Co. Ltd pregledaće trenutnu strukturu kapitala i odložiti pregovore o produbljivanju svog saveza sa Renault SA.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2019.

09:35

Direktor Nissana:  Odlažemo pregovore o spajanju s  Renaultom
FOTO: EPA, FRANCK ROBICHON

To je izjavio direktor te kompanije Hiroto Saikava tokom godišnjeg sastanka akcionara, a prenose lokalni mediji.

Naveo je da će Nissan ispitati da li postojeća struktura deonica uzrokuje nestabilnost za funkcionisanje partnerstva.

Odnosi između Nissana i Renaulta postali su zategnuti nakon što je bivši glavni izvršni direktor Renault-Nissan-Mitsubishi-a uhapsio Karlosa Gona, zbog čega se Nissan trudio da reorganizuje svoju korporativnu strukturu.

Trenutno, japanski automobilski gigant poseduje 15 odsto deonica Renaulta, dok francuski partner drži 43,4 odsto udela u Nissanu.

Podsetimo, japansko tužilaštvo podiglo je četiri optužnice protiv Gona zbog utaje poreza i falsifikovanja finansijskih izveštaja. On je optužen i da je novac Nisana koristio da kupi sebi porodičnu jahtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: