Nagrađeno pet srpskih tradicionalnih proizvoda

Međunarodni institut za ukus iz Brisela dodelio je nagrade za prvoklasan ukus za pet proizvoda iz Srbije.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.06.2019.

17:57

Nagrađeno pet srpskih tradicionalnih proizvoda
Foto: Depositphotos, Nitrub, 12016406

Prestižni sertifikat superiornog ukusa ponele srpske suve šljive, namaz od malina, hladno ceđeno ulje od bundeve, sirovi med sa liofilizovanom šljivom u prahu i ajvar.

Potvrda kvaliteta za tradicionalne premijum srpske prehrambene prozivode i ove godine je stigla iz Brisela.

Preko 200 svetskih kuvara i somelijera probali su na manifestaciji u Briselu "na slepo" najraznovrsnije proizvode iz celog sveta.

Za prvoklasan ukus nagradili su i pet proizvoda srpskih kompanija "Agranela" iz Valjeva, "Real Red Raspberry" iz Bečeja, "Ecovital" iz Bikić Dola, "Happy Honey" iz Beograda/Kučeva i "Strelu" iz Leskovca.

Učešće na ovoj manifestaciji i nagrada Medjunarodnog instituta za ukus prilika je da se promoviše srpska industrija visokokvalitetne hrane i otvore novi putevi medjunarodne saradnje.

Nagrađeni srpski proizvođači su se predstavili briselskoj publici i na prijemu koji je ogranizovala Ambasada Republike Srbije u Belgiji i Misija Republika Srbije pri EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: