Dobro im ide: Otvaraju još 800 radnih mesta

Majkrosoftova poslovna društvena mreža Linkedin saopštila je da će otvoriti 800 novih radnih mesta u svom evropskom sedištu u Dablinu.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.06.2019.

14:27

Dobro im ide: Otvaraju još 800 radnih mesta
Foto: Depositphotos, wolterke, 40034153

Takav potez sugeriše da je zapošljavanje u Irskoj i dalje snažno, uprkos planiranom izlasku susedne Britanije iz Evropske unije i usporavanju globalnog ekonomskog rasta, ocenjuje agencija Rojters.

Kalifornijski Linkedin, koji ima više od 630 miliona članova širom sveta, saopštio je da će novozaposleni biti smešteni u novom razvojnom centru te kompanije u Dablinu, koji treba da bude završen do kraja sledeće godine.

Evropska komisija je u avgustu 2016. naložila Irskoj da povrati 13 milijardi evra od Epla zbog nezakonitog poreskog aranžmana, koji je toj kompaniji omogućio nepravednu prednost, što je u suprotnosti sa pravilima EU o državnoj pomoći.

Ta odluka Komisije, međutim, nije uticala na usporavanje povećanja radnih mesta u multinacionalnim kompanijama u Irskoj, gde je broj novih radnih mesta prošle godine porastao rekordnim tempom.

Fejsbuk je u januaru najavio da će u Dablinu ove godine zaposliti još 1.000 ljudi, a američki proizvođač softvera, Sejlsfors, takođe je objavio da će otvoriti 1.500 radnih mesta u narednih pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: