Spremaju sankcije: "S-400 je sistem prikupljanja obaveštajnih podataka"

SAD su spremne da razgovaraju o načinima kako bi se umanjile moguće posledice od turske kupovine raketnih sistema odbrane S-400 od Rusije.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.06.2019.

08:16

Spremaju sankcije:
Foto: Depositphotos, sikaraha, 184480328

Ovo je izjavio visoki američki zvaničnik za TAS, komentarišući pisanje Blumberga da se Turskoj spremaju sankcije zbog nabavke ruskih sistema.

"Planirana turska nabavka sistema S-400 će imati ozbiljne posledice na odnos SAD i Turske", rekao je zvaničnik, dodajući da SAD nemaju želju da uvode sankcije, ali da će Turska morati da odustane od kupovine.

Neimenovani zvaničnik smatra da je S-400 "ruski sistem prikupljanja obaveštajnih podataka" i da će njegova nabavka biti "bolna i skupa za SAD".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: