Prodajući jeftinu odeću za tri meseca prihodovali 5,7 milijardi €

Švedski lanac trgovina odećom H&M u drugom fiskalnom tromesečju povećao prihode za 11 odsto, pre svega zahvaljujući boljem odzivu kupaca.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.06.2019.

08:55

Prodajući jeftinu odeću za tri meseca prihodovali 5,7 milijardi €
Foto: Epa, FOCKE STRANGMANN

U tromesečnom razdoblju zaključno sa krajem maja prihodi kompanije H&M su porasli 11 posto, na 57,5 milijardi švedskih kruna (5,4 milijarde evra), čime je drugi lanac trgovina odećom u svetu zabeležio rast prihoda iskazanih u lokalnoj valuti četvrto tromesečje zaredom, prenosi SEEbiz.

"Modna industrija i dalje doživljava velike promene a vidimo da naš rad na promenama vodi u pravom smeru, iako nas čeka još puno posla i izazova. Kupci su sve zadovoljniji i promet nam raste i nastavljamo da ulažemo u transformaciju", poručili su iz švedske kompanije.

Prethodnih godina, grupa je beležila slabije poslovne rezultate i zalihe su joj rasle jer su teško držali korak sa okretanjem kupaca kupovini putem interneta i sa oštrijom konkurencijom, a istovremeno nisu reagovali dovoljno brzo na nagle promene u tražnji.

Kako se navodi, zbog toga su počeli da ulažu u logistiku, digitalnu tehnologiju i nove formate trgovina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: