Mislio da je kupio za 9.100 dolara luksuznu vilu, šokirao se kad je video šta je dobio

Kervil Holnes mislio je da je kupio luksuznu vilu na internet-aukciji i šokirao se kad je otkrio da je u stvari uzeo parče zemlje od 50 dolara.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2019.

17:50

Mislio da je kupio za 9.100 dolara luksuznu vilu, šokirao se kad je video šta je dobio
FOTO: EPA NIC BOTHMA

Početna cena vile bila je 177.000 dolara, a on je uspeo da je kupi za samo 9.100 dolara. Kupljeno parče zemlje počinje na pločniku gde se nalaze dva poštanska sandučića i proteže se do garaže susednih vila i zatim iza nje produžava u dvorište.

"To je prevara. Nije pisalo da je to samo linija koja prolazi kroz vile", rekao je Holnes, koji živi na Floridi.

"Da sam dovoljno osvetoljubiv, mogao bih kroz garažu i kuću da dođem do svog prostora, ali kakve bih koristi imao od toga?", dodao je.

On kaže da su fotografije procenitelja nekretnina bile povezane s aukcijskim sajtom koji je pokazivao vilu kao predmet za koji se treba nadmetati. Ali na stranici procenitelja piše kako zgrada nema vrednost, te da komad zemlje zauzima samo devet kvadrata i širok je samo 30 centimetara.

Nakon ovog slučaja nadležni su upozorili na oprez na aukcijama za kupovinu nekretnina.

Okrug je na stranicu stavio upozorenje u kojem ulagačima preporučuju da istraže sve pre nadmetanja, te da takozvane Tax Deed (pravni dokument kojim se vlasništvo nad imovinom dodeljuje državnoj službi kada vlasnik imovine ne plaća porez na nju) prodaje nisu za neinformisane.

Nije poznato zašto komad zemlje nije pripojen jednom od imanja koje spaja, već je ostao u vlasništvu kompanije GHO Tamarac II. Ta firma se raspala i na imanje nije plaćan porez, što je i dovelo do aukcije.

Tina de Feo kupila je jednu od dve vile i nakon aukcije bila je šokirana kad je saznala za Holnesovu kupovinu.

"Nema smisla. Ne znam kako uopšte i može da se kupi parče trave poput toga", rekla je.

Holnes nije jedini koji je naseo. Za istu parcelu nadmetalo se još troje ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: