Američke kompanije protiv Trampa: Ne uvodite nove tarife Kini, uništićete nas

Nekoliko stotina američkih kompanija, od lokalnih salona venčanica do maloprodajnih lanaca, usprotivili su se planu Donalda Trampa da uvede nove carine Kini.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.06.2019.

17:30

Američke kompanije  protiv Trampa: Ne uvodite nove tarife Kini, uništićete nas
FOTO: Epa, Leigh Vogel POOL .

Oni su se danas obratili Kancelariji trgovinskog predstavnika SAD kako bi iskazali svoje protivljenje na uvođenje tarifa na još 300 milijardi dolara vredan uvoz kineske robe.

Više tarife bi se odnosile na sve - od odeće i obuće do vatrometa i mobilnih telefona - i verovatno bi uvećale cene za američke potrošače, upozoravaju kompanije u podnescima dostavljenim Kancelariji.

Dajen Čitam, vlasnica jednog butika sa sedištem u Alabami, tvrdi da će nove tarife potpuno zaustaviti rad njenih američkih dobavljača, koji neće biti u mogućnosti da pronađu sredstva za pokrivanje dodatnih 25 odsto koliko bi morali da plate za uvoz svojih proizvoda.

"Pišem ovo pismo sa molbom da našu industriju poštedite naredne runde tarifa. Stojim rame uz rame u ovoj molbi sa hiljadama vlasnika preduzeća. Pomozite nam da Ameriku ponovo učinimo velikom", napisala je ona u tom pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: