Povećali prodaju: Prihodi modne kuće Šanel skočili na 11 milijardi dolara

Luksuzna modna kuća Šanel (Chanel) prijavila je skok godišnje prodaje i profita, čime je još jednom potvrdila svoju nezavisnost, uz poruku da nije na prodaju.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2019.

16:45

Povećali prodaju: Prihodi modne kuće Šanel skočili na 11 milijardi dolara
FOTO: Epa, IAN LANGSDON

Francuska modna kuća je saopštila da su njeni prihodi uvećani za 12,5 odsto u 2018. godini i to na 11,12 milijardi dolara, dok je neto dobit porasla za 16,4 odsto na 2,17 milijardi dolara.

Snažna tražnja bogatih kineskih potrošača povećala je prodaju i profit u luksuznoj industriji, uprkos trgovinskom sporu između SAD i Kine.

Kompanija Šanel je prošle godine ostvarila rast na svim tržištima na kojima je prisutna, a najveći u azijsko-pacifičkim regionu, gde je prodaja skočila za 19,9 odsto u poređenju sa rastom od 7,8 odsto u Evropi i od 7,4 odsto u regionu Amerike.

Prošlogodišnja odluka o početku objavljivanja finansijskih rezultata kompanije, prvi put otkako ju je 1910. godine osnovala Koko Šanel, podstakla je spekulacije da se ta grupacija priprema za prodaju, uprkos konstantnom negiranju takvih tvrdnji.

Finansijski direktor Filip Blondio ponovio je da kompanija nije na prodaju i da ne planira izlazak na berzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: