Spremaju punjenje električnih vozila: FCA potpisao sporazum s energetskim kompanijama

Automobilska kompanija Fijat Krajsler automobili (FCA) potpisala je sporazum sa evropskim energetskim kompanijama Enel i Anži.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 14.06.2019.

12:38

Spremaju punjenje električnih vozila: FCA potpisao sporazum s energetskim kompanijama
Foto: Epa/ANTONIO LACERDA

Taj korak predstavlja nastojanje da FCA svojim klijentima ponudi stanice za punjenje električnih vozila, čije uvođenje planira.

FCA u saopštenju naveo da je glavni cilj partnerstva sa Enelom i Anžijem da bude u mogućnosti da ponudi privatne i javne stanice za punjenje, što bi podstaklo prodaju njihovog potpuno električnog vozila "fijat 500 BEV", koji će biti lansiran uskoro, i plug-in hibrida "jeep renegade PHEV", prenosi agencija Rojters.

Sporazum takođe obuhvata razvoj usluga, kao što su aplikacije, kako bi se klijentima omogućilo da lociraju javne stanice za punjenje.

Kompanija FCA, koja zaostaje za konkurentima u razvoju elektrificiranih vozila, saopštila je u junu prošle godine da će u narednih pet godina uložiti devet milijardi evra kako bi u svim regionima uvela hibridne i električne automobile.

Italijansko-američki proizvođač automobila je prošlog meseca predložio spajanje sa francuskim rivalom Renoom, u nastojanju da delimično podeli troškove razvoja nove serije električnih automobila. Pregovori o spajanju su, međutim, propali početkom ovog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: