Američke firme traže kraj trgovinskog rata: Preko 660 firmi potpisalo pismo Beloj kući

Grupa firmi poslala je pismo Beloj kući tražeći od nje da ne uvodi dodatne tarife na kineski uvoz i da se postigne trgovinski sporazum sa zvaničnim Pekingom.

Svet

Izvor: B92

Petak, 14.06.2019.

07:59

Američke firme traže kraj trgovinskog rata: Preko 660 firmi potpisalo pismo Beloj kući
Foto: Depositphotos/ruskpp

Pismo je potpisalo preko 660 trgovačkih firmi, uključujući Target, Volmart, Kostko, Džej-Si Peni i Ikeu.

Te kompanije složne su u tome da bi vašingtonska administracija trebalo da reši probleme “nekorektne trgovinske prakse, kršenja prava na intelektualnu svojinu, prisilnog transfera tehnologije i druge”, kao i da bi trgovinski partneri Sjedinjenih Država trebalo da slede globalna pravila.

“Ostajemo zabrinuti za eskalaciju ‘milo za drago’ tarifa. Iz prve ruke znamo da će dodatne tarife imati značajan, negativan i dugoročan efekat na američke biznise, farmere i ekonomiju SAD u celini. Proširenje tarifa nije efikasno sredstvo za promenu nekorektne trgovinske prakse Kine”, kaže se u pismu koje su kompanije potpisale.

Firme time podstiču administraciju u Vašingtonu da “pregovaraju sa Kinom u cilju postizanja snažnog dogovora kojim bi se rešila dugotrajni strukturni problemi, poboljšala globalna konkurentnost Sjedinjenih Država i ukinule tarife.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: